Италианското правителство иска да насърчи раждаемостта, като предлага земеделска земя

...
Италианското правителство иска да насърчи раждаемостта, като предлага земеделска земя
Коментари Харесай

Италия предлага земеделска земя на семейства, планиращи трето дете

Италианското държавно управление желае да насърчи раждаемостта, като предлага земеделска земя на родители, които възнамеряват да имат трето дете през идващите няколко години. Това оповестиха през днешния ден национални медии, представени от Франс прес.

Мярката, препоръчана от крайнодясната партия Лига и включена в проектобюджета за 2019 година, планува предоставяне на 20-годишна концесия за държавен селскостопански терен на фамилии, които желаят да имат трето дете сред 2019 и 2021 година

" Говори се, че италианците имат малко деца и че би трябвало да обърнем тази наклонност ", изясни пред публицисти министърът на селското стопанство Джан Марко Чентинайо, който е от Лигата. " Министерството желае да помогне, като отделя особено внимание на селските региони, където хората към момента имат деца ", уточни той.

Раждаемостта в Италия е най-ниска в цяла Европа и Лигата трансформира превъзмогването на това състояние в собствен приоритет с заричане да съживи стопанската система, с цел да накара италианците да имат повече деца.

Министърът по въпросите на фамилиите и ревнив католик Лоренцо Фонтана, който също е от Лигата, поддържа мярката, като посочи, че тя ще се отнася единствено за брачен двойки, които са се оженили и открили в Италия преди минимум 10 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР