Италианският вътрешен министър Матео Салвини обвини Германия в прибягване до

...
Италианският вътрешен министър Матео Салвини обвини Германия в прибягване до
Коментари Харесай

Салвини обвини Германия в опит за изнудване

Италианският вътрешен министър Матео Салвини упрекна Германия в прибягване до изнудване при опит да се реализира съглашение за разпределение на мигранти, избавени в Средиземно море, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Пред телевизия Скай Ти Джи 24 Салвини съобщи, че Берлин е загатнал в писмо, че Германия би могла да вземе 30 мигранти от кораба "Грегорети " на италианската брегова защита, в случай че Рим разреши на 40 мигранти от кораба на немска филантропична организация "Алан Курди " да слязат в Италия.

"Алан Курди " избави мигрантите покрай Либия по-рано тази седмица и в този момент е южно от остров Лампедуза. Салвини забрани на плавателния съд да влезе в италиански води. Говорител на организацията "Сий Ай ", която употребява кораба, сподели, че тя няма да наруши възбраната и че се надява на бързо решение на въпроса. Той добави, че изискванията на борда на плавателния съд са постоянни.

"Грегорети ", който караше над 100 мигранти, не можа да влезе дни наред в италиански води, преди няколко европейски страни да се съгласят да одобряват мигрантите, които той превозваше.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР