Италианският треньор Николо Наполи без съмнение може да претендира за

...
Италианският треньор Николо Наполи без съмнение може да претендира за
Коментари Харесай

Уникално: Италианец се завърна за девети път начело на един отбор!

Италианският треньор Николо Наполи без подозрение може да претендира за рекордьор по брой назначения на работа в един и същи тим. Той беше разгласен за ментор на румънския ФК У Крайова 1948. Това е деветото завръщане на 62-годишния експерт на поста в този тим.

Бившият полузащитник на Ювентус за първи път идва в Румъния през 2004-а година и е назначен в остарелия Университатя (Крайова), в оня миг към момента не познаващ ужасите на банкрута. След това известният румънски клуб раздели идентичността си и сега два тима с едно и също име претендират кой да бъде достоверен правоприемник.

Наполи даже за 10-и път се връща в Крайова, като с изключение на деветте си интервала като треньор, има и един като състезателен шеф през 2011-а година. Сега той сменя своя съотечественик Джовани Константино, при който отборът се срина в зоната на изпадащите.

" Николо Наполи е новият старши треньор на нашия тим, се споделя в публично известие на клуба, оповестено на интернет-страницата им. Съобщението в обществените мрежи пък провокира поредност от смешки и иронични мнения.

Наполи, който беше уволнен от поста преди 9 месеца, в този момент се връща, с цел да усъвършенства резултатите след срутва до 13-о място в класирането с 31 точки.

Любопитното е, че следващият му първи мач ще бъде в неделя в градското дерби против Университатя (Крайова), чийто ментор е българинът Ивайло Петев. Това е и финален 30-и кръг от постоянния сезон преди 16-те тима в групата да се разделят на потоци съгласно класирането.

До обстановката с двата тима, които претендират, че са наследници на истинския Университатя се стигна през 2017-а година. След банкрута на клуба почитателите в града се разделиха на две, всяка група със свои визии за рестарта на футбола. Едната част поддържа основания от страната Университатя (Крайова) върху остарялото спортно сдружение. Другата половина пък е на страната на основания от самите почитатели върху лиценза на тим от пета лига ФК У Крайова 1948, като точно на този отбор Наполи се върна да бъде треньор още веднъж.
 ФК ЦСКА 1948 излезе с позиция във връзка анулираната контрола с У Крайова
ФК ЦСКА 1948 излезе с позиция във връзка анулираната контрола с У Крайова

" Червените " дадоха обяснение
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР