Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че страната му ще получи

...
Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че страната му ще получи
Коментари Харесай

Италия очаква да получи ресора по конкуренцията в следващата Еврокомисия

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи, че страната му ще получи авторитетния сектор по конкуренцията в слдващата Европейска комисия, съобщи " Ройтерс ". Той изрази убеденост, че Италия също така ще получи пост в идващото управление на Европейската централна банка.

В изказване след срещата на водачите на Европейски Съюз, на която след маратон от тридневни договаряния бяха контрактувани предложенията за висши ръководители на блока, Конте сподели, че чака крайнодясната " Лига ", съдружен сътрудник в държавното управление, да избере италианския еврокоисар, поради че тя получи най-вече гласове на изборите за Европарламент в страната.

" Ние ще имаме най-стратегически значимия за ползите на италианците сектор - по конкуренцията ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Снощи испанският и.д. министър председател Педро Санчес сподели, че е съумял да получи ангажимент от своите сътрудници евролидери социалист да оглави ресора по стопанска система и финанси в Европейската комисия.

Повече за решенията от Европейския съвет четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новата Еврокомисия (435)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР