Италианският премиер Джорджия Мелони защити десните си съюзници от Полша

...
Италианският премиер Джорджия Мелони защити десните си съюзници от Полша
Коментари Харесай

Мелони подкрепи Полша и Унгария в спора им с ЕС за миграцията

Италианският министър председател Джорджия Мелони отбрани десните си съдружници от Полша и Унгария, които блокираха взаимно изказване на Европейски Съюз по отношение на миграцията, написа европейската редакция на " Политико ".

" Никога не мога да бъда разочарована от тези, които пазят националните си ползи ", сподели Мелони пред кореспонденти на излизане от срещата на върха на Европейския съвет, откакто ожесточената опозиция от страна на Полша и Унгария принуди водачите на Европейски Съюз да се задоволят със независимо изказване по отношение на миграцията от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел вместо единна позиция на водачите на Европейски Съюз.

Италианският водач се опита и не съумя да повлияе на двете страни по-рано тази заран.

Мелони сподели пред кореспонденти, че Полша и Унгария са настояли водачите на Европейски Съюз да преминат към единомислещо взимане на решения по отношение на миграцията, след ката двете страни бяха победени в гласоподаване за основно преразглеждане на процеса на Европейски Съюз за даване на леговище и пренасяне на мигранти.

Италианският закостенял водач твърди, че двете страни не са повдигнали възражения относно техния главен приоритет, " външното измерение " на миграцията - което всъщност значи работата на Европейски Съюз с външни страни за понижаване на мигрантските потоци. Вместо това, означи тя, те се опълчиха на опитите на Европейски Съюз да реалокира някои мигранти в границите на Европейски Съюз.

Въпреки това, разделите, които бяха подчертани в изказването на водачите, не загатнаха за вътрешно пренасяне и включваха само апели за фокусиране върху външното измерение на миграцията в сходство с реториката на Мелони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР