Италианският парламент прие днес нов закон за правото на самозащита

...
Италианският парламент прие днес нов закон за правото на самозащита
Коментари Харесай

Нов закон в Италия разширява правото на законна самоотбрана срещу крадци

Италианският парламент одобри през днешния ден нов закон за правото на самоотбрана на жертвите на обири, подкрепян от твърдолинейния министър на вътрешните работи Матео Салвини, само че определян от критиците му като опит за внасяне в Италия на американската "оръжейна просвета ", съобщи ДПА.

Сенатът утвърди дефинитивно нормативния акт, наименуван Закон за законната самозащита с 201 против 38 гласа и шестима въздържали се. "От през днешния ден нарушителите би трябвало да знаят, че да си апаш в Италия, ще бъде по-трудно ", сподели Салвини пред кореспонденти след гласуването.

Докато говореше, той държеше тениска с надпис на нея "Самоотбраната постоянно е законна ". Законът постановява, че самоотбраната против някого, който е влезнал с щурм в дома или магазина на даден човек и който физически го заплашва, "винаги е законна ". Той също по този начин усилва наказванията за нелегално навлизане в непознат парцел, за кражба с щурм и обир. Законът не разрешава да се стреля по крадци, които бягат или са били обезвредени, нито икономисва на някого следствието или възможното съдене, в случай че при престрелка се е стигнало до раняване или гибел.

Според ръководителя на асоциацията на италианските съдии Франческо Миниши промяната, заложена в закона, "изпраща неверен сигнал ", тъй като има риск тя да накара хората да си мислят, че са свободни да стрелят по хипотетични нарушители.

Джорджо Берета, деятел против оръжейното лоби, съобщи, че в Италия няма незаконна вълна, която да оправдава законодателните промени. Миналата година е имало едвам 16 убийства, свързани с влизания с щурм и грабежи - най-ниският брой за последните 30 години, отбелязва той.В публикация за уеб страницата "Осерваторио дирито " Берета декларира, че новият закон има за цел да удовлетвори оръжейната промишленост и "тази част от електората, която шумно приканва за по-свободен режим за огнестрелните оръжия и на първо място за по-малко ограничавания върху използването им ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР