Италианският парламент подкрепи удължаването на извънредното положение в страната във

...
Италианският парламент подкрепи удължаването на извънредното положение в страната във
Коментари Харесай

Горната камара на италианския парламент подкрепи по-малко удължаване на извънредното положение

Италианският парламент поддържа удължаването на изключителното състояние в страната по отношение на пандемията COVID-19.
Премиерът Джузепе Конте направи предложение за разширение на ограниченията за битка с ковид и за възобновяване на страната след епидемията в горната камара. Той дефинира удължаването на спешния режим като належащо на първо място, тъй като данните на научно-техническия комитет, основан при италианското държавно управление, " демонстрират, че вирусът продължава да се популяризира ". Освен това министър председателят акцентира, че без удължение на изключителното състояние, актуалните държавни разпоредби, без които би било на практика невероятно да се ограничи разпространяването на ковид, ще станат невалидни.
" Извънредното състояние е основата за активиране на пълномощията, нужни за бърза реакция при изключителни обстановки. Тези пълномощия включват предприемане на ограничения, които без такива учредения не могат да бъдат приложени със същата скорост ", сподели Конте.
Той означи, че въпросът за удължаването на режима е бил разискван на утринното съвещание на Министерския съвет, само че самото решение беше препоръчано да бъде прегледано от законодателния орган.
След привършване на речта на премиера, горната камара на Народното събрание одобри резолюция на болшинството, която " разпорежда на държавното управление да дефинира 15 октомври като дата за преустановяване на изключителното състояние в страната ", се споделя в известие на уеб страницата на камарата. 157 сенатори гласоподаваха „ за ”, 125 парламентаристи се опълчиха, трима се въздържаха. Според локалните медии първичната дата - 31 октомври - е изместена с две седмици по време на договаряния сред представители на държавното управление и разнообразни партии от ръководещата коалиция.
Предстои гласоподаване в долната камара на Народното събрание - през днешния ден, 29 юли.
Още: " Традиционно нарастване на случаите на ковид като безусловно число, в Китай болестта плъзна още веднъж "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР