Италианският кардинал Матео Дзупи, на когото папа Франциск възложи задачата

...
Италианският кардинал Матео Дзупи, на когото папа Франциск възложи задачата
Коментари Харесай

Специалният пратеник на папа Франциск за мир Украйна отива в Киев

Италианският кардинал Матео Дзупи, на който папа Франциск разпореди задачата да организира задача за мир в Украйна, през днешния ден и на следващия ден ще посети Киев, предадоха международните организации. 

" Основната цел на тази самодейност е да се изслуша в дълбочина позицията на украинските управляващи по въпроса за вероятните пътища към обективен мир и да се поддържат жестове на човечност, които биха могли да понижат напрежението ", се показва в прессъобщение на Светия трон. 

От самото начало на войната Франциск и Ватиканът се пробват да предложат помощта си като възможни медиатори за мир, само че до момента напъните им не реализираха триумф, отбелязва Ройтерс.

Дзупи произлиза от " Общността на свети Егидий " - световна католическа организация, основана в Рим, която се бори за мир и правдивост по света. През 1992 година тя посредничи за сключването на мирното съглашение, поставило завършек на гражданската война в Мозамбик, в която починаха към един милион души, а близо четири милиона бяха разселени. 

Понтификът ръкоположи Дзупи за кардинал през 2019 година, а предходната година той бе определен за началник на Италианската епископска конференция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР