Италианският диджей Фабрицио Паризи, чиято майка е българка и българският

...
Италианският диджей Фабрицио Паризи, чиято майка е българка и българският
Коментари Харесай

Италиански DJ записа "Васко Жабата" за Warner Music

Италианският диджей Фабрицио Паризи, чиято майка е българка и българският фолклор е измежду огромните му музи, направи решителна стъпка към международната известност на двайсетгодишното чалга парче, известно като  " Васко Жабата ". Заедно със своя помощник The Editor той записа ремикс на парчето " Комбайна вършачка " за една от най-големите музикални компании в света - Warner.

Песента на оркестър " Камчия "  привлече интереса на колоса, откакто стана най-стриймваната песен в България и една от вирусно разпространяващите се мелодии в Тик-ток. Ретро чалгата се изкачи до първите места в Сърбия, Хърватска и Словения, а в последно време натрупа известност и в Германия, Австрия, Турция, Холандия, дори Швеция и  Швейцария.

При проявения интерес на Warner Music за EDM ремикс на песента, с цел да я трансфорат в радио шлагер в Европа и по света, българският им лицензиант " Орфей Мюзик "  веднага се обръща към Fabrizio Parisi & The Editor с предложение да го създадат те. Тандемът успява да преобрази изцяло парчето единствено за дни, само че в Warner към този момент са получили ремикси от разнообразни диджеи и са програмирали премиерата. Щом разновидността на Паризи стига до централата обаче, проектите бързо се трансформират и българското предложение е определено като фокус трак сред останалите ремикси, споделя Гергана Владимирова от " Орфей мюзик ".

Песента на оркестър „ Камчия “ притегли интереса на колоса откакто стана най-стриймвана ария България и една от най-вайръл мелодиите в Тик-ток, след което се изкачи до първите места в Сърбия, Хърватска и Словения, а от две седмици и в Германия, Австрия, Турция, Холандия и Швейцария.

Warner Music закупи ексклузивитет върху правата на “Васко Жабата ”, с помощта на представителите си в България „ Орфей Мюзик “, които са формален цифров дистрибутор на оркестър „ Камчия “. При проявения интерес на Warner Music за EDM ремикс на песента, с цел да я трансфорат в радио шлагер в Европа и по света, “Орфей Мюзик ” незабавно се обръщат към Fabrizio Parisi & The Editor с предложение да го създадат те. Въпреки че тандемът, който стои зад едни от най-успешните електронни планове у нас, съумява да преобрази изцяло парчето единствено за дни, Warner към този момент е получил ремикси от разнообразни диджеи и е програмирал премиерата. Щом разновидността на Fabrizio Parisi & The Editor стига до централата на Warner обаче, проектите бързо се трансформират и българското предложение е определено като фокус трак сред останалите ремикси.

Fabrizio Parisi & The Editor са добре познати имена за Warner Music от работата си с актьори, представлявани от огромния лейбъл, като Рут Колева и Поли Генова. Те са и следващото доказателство, че Warner Music е сложила като водещ приоритет политиката си за поддръжка на местни актьори.

Фабрицио Паризи е един от най-популярните италиански диджеи и продуценти в Източна Европа и Близкия Изток, с над 3500 концерта онлайн по целия свят и 7 сингъла в каналите на MTV, два от които са взаимни с младата българска певица Ева Пармакова. Основател и притежател на музикалния лейбъл Fa&Mi Music. От години е част от екипа на Italia Radio 1 със лично радио шоу, а сетовете му са част от плейлистите на Radio Ibiza, SpaceFm Radio (Румъния), Djsline (Германия), KissFm (България), RadioXLarge (Турция). The Editor е музикант, продуцент на електронна музика и саунд дизайнер, с магистърска степен от колежа Бъркли и съучастник на Паризи във Fa&Mi Music. Самостоятелната му работа е в стиловете chillout и dance electronic, като има зад тила си издадени десетки албуми и сингли, бил е част от селектцията на Buddha Bar Classical-Chillharmonic. Също има лично предаване по Italia Radio 1. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР