Италианските здравни служители съобщиха, че броят на смъртните случаи от

...
Италианските здравни служители съобщиха, че броят на смъртните случаи от
Коментари Харесай

51 италиански лекари жертва на коронавируса

Италианските здравни чиновници оповестиха, че броят на смъртните случаи от Covid-19 е повишен с 889 през последните 24 часа, откакто в границите на петък доближи рекордните за страната и света 919. По този метод броят на умрелите в Италия към този момент надмина 10 000 (общо 10 023 в събота). Общият брой доказани случаи на ковид набъбна от през вчерашния ден насам с 5974 до общо 92 472, откакто в петък имаше сходно мощно покачване с 5959 на броя на инфектираните.

Италианската асоциация на лекарите съобщи, че общо 51 лекари в Италия са умряли до момента заради пандемията от ковид.

Най-тежко засегнатият северен район на Ломбардия също оповестява за следващо мощно повишаване на смъртните случаи с 542, като от началото на болестта смъртността в района доближи 5944. Броят на инфектираните в района се усили в събота с 2117 до общо 39 415.

Италия, първата западна страна, която вкара строги ограничавания за напредване след експлоадирането на вирусното огнище преди пет седмици, продължава да стяга тези ограничения, като предни дни държавното управление забрани всички несъществени бизнес действия до 3 април.

Според вестник Corriere della Sera държавното управление обмисля да удължи блокадата на цялата страна с още две седмици до 18 април, като в същото време разхлаби някои от ограниченията във връзка с индустриалната активност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР