Италиански здравни експерти предупредиха, че коронавирусната пандемия е поставила под

...
Италиански здравни експерти предупредиха, че коронавирусната пандемия е поставила под
Коментари Харесай

Хората с диабет трябва да се ваксинират бързо

Италиански здравни специалисти предизвестиха, че коронавирусната пандемия е сложила под опасност високорискови групи като хората с диабет, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Джанкарло Икарди, координатор на имунизационния отдел към Италианското сдружение по превантивна медицина (Siti), сподели, че хората с диабет имат по-голям късмет от развиването на затруднения, в случай че са инфектирани с ковид. Поради тази причина, предизвестява той, „ значимо е да се обърне внимание на смисъла на имунизациите за тези пациенти, изключително през днешния ден, когато имаме ефикасни и безвредни ваксини против COVID-19 ".

Причините за това се дължат основно на проблеми, свързани с покачвания риск от сърдечно-съдови болести и рак, само че също по този начин и на по-високата периодичност на инфекциозни затруднения. Данните демонстрират, че при пациентите с диабет вид 1 шансът да се стигне до хоспитализация е четири пъти по-висок, до момента в който при пациентите с диабет вид 2 – два пъти по-висок. Поради тази причина е нужно диабетиците да бъдат предпазени посредством огромна имунизация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР