Италиански учени съобщиха, че са открили мрежа от солени езера

...
Италиански учени съобщиха, че са открили мрежа от солени езера
Коментари Харесай

Откриха солени езера под ледниците на Марс

Италиански учени оповестиха, че са разкрили мрежа от солени езера под ледниците на южния полюс на Марс, съобщи ТАСС.
Откритието може да хвърли светлина върху историята на климата на, както и опцията за живот там.
 НАСА търси античен живот на МАРС и приготвя кацането на хора там (ВИДЕО) НАСА търси античен живот на МАРС и приготвя кацането на хора там (ВИДЕО)
НАСА изстреля уред към Марс в търсене на доказателства за античен живот. Новият уред е с размерите на автомобил, оповестява " The Guard...
Същата група италиански откриватели към този момент откри един подобен воден обект на Марс през 2018 година.
Езерната система е открита с помощта на радара на Италианската галактическа организация " Марсис ", конфигуриран на сондата " Марс експрес " на Европейската галактическа организация, която събира.
Учени от Римския университет " Тре " и Националния институт по астрофизика работят с радара дружно с откриватели от Австралия и Германия.
На този стадий от проучването множеството планетолози допускат, че в ранните столетия на своето битие. По това време там е имало гъста атмосфера, водни океани и много мек климат, т.е. планетата евентуално е била подобаваща за поява на живот.
 Марсоходът „ Perseverance “ е прикачен сполучливо към ракетата „ Atlas V “ Марсоходът „ Perseverance “ е прикачен сполучливо към ракетата „ Atlas V “
Специалистите от НАСА са прикачили сполучливо марсохода „ Perseverance “ към ракетата-носител „ Atlas V “ и е в ход по...
Подобни условия обаче съществували на Марс за релативно малко време, към милиард години след образуването му. Преди към 3,6 милиарда години Марс се трансформирал в безжизнена пустиня. Почти цялата атмосфера на планетата и водните ресурси върху нея са се изпарили в космоса или са се трансформирали в ледени ресурси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР