Италиански артист изтипоса президента в Закуска на тревата“ на Едуард

...
Италиански артист изтипоса президента в Закуска на тревата“ на Едуард
Коментари Харесай

Скандал в Париж - Еманюел Макрон е гол!

Италиански актьор изтипоса президента в „ Закуска на тревата “ на Едуард Мане
Французите се радват, а президентът мълчи

Италианският „ стрийт актьор “ или махленски художник „ TvBoy ” втрещи Париж и цяла Франция с новата си творба, на която е нарисувал президента Еманюел Макрон гол, голеничък. Всъщност става дума за „ осъвременен прочит “ на фамозната картина на Едуар Мане от 1863 година, като вместо обилната дама в евино облекло от оригинала в този момент е изтипосан президентът по този начин, както майка го е родила. В същото време в „ ролята “ на елегантния господин, който приказва разпалено за нещо си на хубавицата с великодушна плът и ѝ размахва пръст, е „ влезнала “ президентската брачна половинка Бриджит Макрон.

Според парижките медии картината била провокирала скандал по високите властови етажи, само че най-малко през уикенда тя си остана на мястото, поданици и посетители на френската столица ѝ се радваха, а президентът си мълчеше.

Творбата на може би най-известния в чужбина италиански „ махленски художник “ в действителност е голям „ арт-постер “, който е залепен на стената на остарялата парижка пожарна. Тя се намира в източната част на френската столица и по-точно край откритата част на вливащия се в Сена сантиментален канал „ Сен Мартен “, който е изкопан по искане на император Наполеон Бонапарт.

Разпитан от локални кореспонденти за смисъла на картината, „ стрийт актьор “-ът изяснява, че с размяната на „ функциите “ в нея желал да каже „ Баста! “, т.е. „ Стига! “ на „ половите стандарти и трактовки “. Но новата „ Закуска на тревата “ не е единствената показана околовръст творба на „ поп-художника “, тъй като той е разлепил в съседство и други свои работи, оформяйки по този начин цяла галерия „ навън “ край канала „ Сен Мартен “. Едновременно с нея уличният създател е заформил и експозиция на закрито в зала на фамозния бул. „ Дьо Ла Мадлен “, която ще бъде отворена за гости до 22 април.

Истинското име на “TvBoy ” e Салваторе Бенинтенде. Роден е преди 43 години в Палермо, само че е израснал в Милано. Там татко му е бил учител в Художествената академия, в която се дипломира Салваторе, а майка му е била шефка на аптека. Сега „ стрийт-артистът “ живее и работи в Барселона, само че негови произведения могат да се видят в много европейски градове. Преди шест години той си навлече гнева на политическата класа в Италия, изобразявайки на стена в Рим тогавашната невъзможна държавна „ сглобка “ сред левицата и десницата на Италия. Това бе целувка на водача по това време на извънредно лявото придвижване „ Пет Звезди “ Луиджи ди Майо и водача на дясната партия „ Лига “ и вицепремиер Матео Салвини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР