Италианската полиция издирва българи - бегълци от карантината, след като

...
Италианската полиция издирва българи - бегълци от карантината, след като
Коментари Харесай

Италианската полиция издирва български роми, избягали от карантината

Италианската полиция търси българи - бегълци от карантината, откакто огнище на COVID-19 с наши сънародници беше изолирано в Мондрагоне, покрай Неапол. Под боен кордон и строга карантина са над 700 души, съобщи bTV.

Строгите ограничения на пет жилищни здания са наложени, откакто бременна българка се оказва с ковид. В квартала живеят доста наши сънародници. Официално регистрирани са към 200 души, само че броят и е най-малко три пъти повече, оповестяват италианските управляващи.

Не е разрешено влизането и излизането им от жилищните здания, а артикули от първа нужда доставят управляващите.

“След като бяха открити случаите на Коронавирус, те отделиха периметъра, затвориха блоковете и започнаха да вършат всеобщо тестване. Нашите сънародници не се съобразиха с наложените ограничения. Бягали са от блоковете, протестирали са и това докара до ескалация на напрежението. Затова регионалният шеф се обърна към държавно управление, с цел да му обезпечат сили за сигурност “, разяснява българският консул в Рим Ермелина Пейчева.

До момента 49 са инфектирани, като 13 от тях са избягали след тестванията. Властите към момента ги търсят. Над 80 души са изолирани от блоковете, а най-тежките случаи са в болница.

По думите на Пейчева нашите сънародници живеят в много неприятни битово-хигиенни условия. Българите в Мондрагоне са най-вече сезонни служащи, само че има данни и за противозаконна активност.

Огнището на епидемията в градчето се трансформира и в мотив за политически нападки от страна на водача на „ Лига “ Матео Салвини към шефа на област Кампания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР