Италианската полиция арестува италианец за брутален побой до смърт на

...
Италианската полиция арестува италианец за брутален побой до смърт на
Коментари Харесай

Италианец преби до смърт инвалид от Нигерия, който го помолил за пари

Италианската полиция арестува италианец за жесток побой до гибел на нигерийски амбулантен търговец, сниман на оживена улица в крайбрежен град от минувачи, които даже не са се пробвали да се намесят, съобщи Асошиейтед прес.

Видеозаписът с офанзивата беше публикуван от италиански новинарски уеб сайтове и в обществените медии, предизвиквайки отвращение в миг, когато Италия навлиза в предизборна акция за парламентарните избори, в която дясната коалиция към този момент повдигна въпроса за миграцията.

" Убийството на Алика Огорчукву е ужасяващо ", написа в Туитър водачът на лявата Демократическа партия Енрико Лета, назовавайки по име убития през вчерашния ден продавач, и добави: " Нечувана свирепост. Масово равнодушие. За това не може да има опрощение ".

Трийсет и девет годишният Огорчукву продавал стоката си през вчерашния ден по обед на основната улица в Чивитанова Марке, пристанищен град на адриатическото крайбрежие, когато нападателят му взел патерицата и с удари го съборил на земята, заяви полицията.

Видео демонстрира по какъв начин нападателят и жертвата се борят, а италианецът притиска Огорочукву на тротоара.

Началникът на полицията Матео Лучони сподели за италианската новинарска телевизия Скай Ти Джи 24, че минувачи са извикали полиция, която е пристигнала, откакто обвиненият избягал, и полицейските чиновници са се пробвали да окажат помощ на жертвата. Не излиза наяве дали нигериецът е умрял на мястото на нападението.

Полицията е употребила камери за улично наблюдаване, с цел да наблюдава придвижването на нападателя и е арестувала 32-годишен мъж на име Филипо Клаудио Джузепе Ферлацо.

Ферлацо е арестуван по съмнения за ликвидиране и кражба, тъй като се допуска, че е взел телефона на жертвата преди да избяга.

Лучони сподели в ефира на Скай Ти Джи 24, че нападателят избухнал, откакто продавачът " упорито " помолил да му даде някакви дребни пари . Полицията разпитва очевидци и е събрала като улики записи на офанзивата. Според силите на реда обвиненият към този момент не е дал показания.

Огорочукву, който е бил женен и има две деца, е останал неработоспособен, откакто бил блъснат от кола, поради което е изгубил предходната си работа, сподели чиновник на локална неправителствена организация, подпомагаща мигрантите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР