Италианската космическа мисия “АргоМуун, която беше изстреляна на 16-ти ноември

...
Италианската космическа мисия “АргоМуун, която беше изстреляна на 16-ти ноември
Коментари Харесай

Италианската мисия АргоМуун засне първите си снимки на Земята и Луната!

Италианската галактическа задача “АргоМуун ”, която беше изстреляна на 16-ти ноември като второстепенен потребен товар дружно с задачата на НАСА “Артемис 1 ”, снима първите си фотоси на Земята и Луната!

“АргоМуун ” бе освободена от горната степен на ракетата-носител “Спейс Лонч Систъм ” в 11:34 ч., като минути по-късно инженерите на италианската компания Арготек прихванаха радиосигнала и поеха ръководството на задачата. Късно вечерта на 16-ти ноември “АргоМуун ” бе нормализирана и на идващия ден снима горната забележителна фотография на нашата планета – Земята.

 Снимка на Луната, снимана от “АргоМуун ”

След това, на 17-ти ноември в 11:44 ч., “АргоМуун ” фотографира и Луната.

Снимката на Земята бе направена, когато галактическият уред бе на 125 000 километра от планетата, а на Луната – когато той бе на 278 500 километра от естествения ни сателит.

“Красиви фотоси на Земята и Луната, нашият идващ дом с помощта на програмата Артемис ”, заяви Джорджо Сакочия, президентът на Италианската галактическа организация. “Те бяха снимани от нашия микроспътник “АргоМуун ” по време на пътешествието му след отделянето от ракетата “Спейс Лонч Систъм ”, новата гигантска американска ракета, която е незаменима за връщането на хора на Луната. Италия е тук! ”

Инфо: ASI

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР