Италианската футболна федерация изтегли жребия за следващото издание на Купата

...
Италианската футболна федерация изтегли жребия за следващото издание на Купата
Коментари Харесай

Изтеглиха жребия за Купата на Италия

Италианската футболна федерация изтегли жребия за идващото издание на Купата на Италия. Първите три квалификационни кръга към момента нямат избрана дата, само че 1/8 финалите, които са в един мач ще се изиграят на 10, 12, 17 и 19 януари 2023 година 1/4 финалите пък ще са на 31 януари и 2 февруари, като още веднъж всичко се взема решение в една среща.

Полуфиналните дуели ще се решат в два дуела, като първите мачове ще са на 4 и 5 април, а реваншите на 25 и 26 април 2023 година Финалът е плануван за 24 май в Рим на „ Олимпико “.

Първите 8 отбора в Серия А, а точно: Милан, Интер, Наполи, Ювентус, Лацио, Рома, Фиорентина и Аталанта, ще стартират своето присъединяване, когато останат единствено 16 отбора.

La nuova 2022/23
— Alex Buccino (@buccinoalex)
Шампионът на Италия Милан ще се изправи против един всред Лече, Читадела, Бари и Торино, до момента в който градският противник и сегашен притежател на трофея за Купата Интер ще срещне някой всред Верона(чака противник за 1/32-финалите), Салернитана или Парма.

Финалистът в шампионата Юве, може да се изправи против най-новия член на Калчото – Монца. Преди това обаче „ бианкоросите “ би трябвало да се оправят с Фрозиноне и евентуално Удинезе.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР