Италианска вълна от песни срещу страха. Спонтанните случаи в Сиена

...
Италианска вълна от песни срещу страха. Спонтанните случаи в Сиена
Коментари Харесай

Италия пее от балконите срещу страха

Италианска вълна от песни против страха. Спонтанните случаи в Сиена и Неапол, при които през нощта италианци пяха от балконите си на инат на празните улици, се трансформира в всеобща самодейност.

" Пей през какво преминаваш “ е апелът на италианските обществени мрежи. Опустелите квартали се огласиха от хиляди италианци, които се срещат, само че на балконите на жилищата си. Оттам италианците пеят мощно в хор – най-често химна на Италия, " Воларе “ на Доменико Модуньо или националната Bella Ciao, с което преодоляват наложената изолираност поради взрива на инфектирани с ковид. Така, въпреки и затворени у дома, от Север на Юг, те още веднъж остават дружно, обобщава ANSA.

В Торино съседи от близките кооперации изтанцуваха " Макарена “ на балконите си.

От прозорците всеобщо се развява националният байрак, " нещо, което не сме виждали от последните мондиали по футбол ", установи АНСА. Отправят се и специфични послания на оптимизъм към съседите и към Италия.

Иначе ситуацията в страната остава ужасно 14 955 инфектирани - с 2116 души повече от предходния ден, съгласно данните на Гражданска отбрана от нощес, с 1266 умряли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР