Италианката Луиза Бертани, която кара за България, остана на 48-мо

...
Италианката Луиза Бертани, която кара за България, остана на 48-мо
Коментари Харесай

Луиза Бертани 48-мa в гигантския слалом в Оре

Италианката Луиза Бертани, която кара за България, остана на 48-мо място в първия манш в гигантския слалом за дами в Оре от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

26-годишната Бертани приключи за 1:01.34 минути, като единствена от финиширалите мина над границата от една минута.

С най-хубаво време в първия манш е американката Микаела Шифрин. Тя даде време от 55.16 секунди и води с 0.58 секунди пред втората Валери Грение от Канада. Трета на 0.93 секунди е австрийката Франциска Грич, а всички останали скиорки са на повече от секунда от американката.

Ако резервира първата си позиция в класирането и след втория манш, Шифрин ще запише 86-а победа в кариерата си в Световната купа и ще изравни по този индикатор шведската легенда Ингемар Стенмарк, който държи върха от 1989 година, когато записа последния си триумф.

Освен това на практика всяко финиширане на Шифрин ще й обезпечи и Малкия бистър глобус в гигантския слалом, откакто най-близката й преследвачка Лара Гут-Бехрами отпадна в първия манш.

Разликата сред Шифрин и швейцарката преди днешното съревнование бе 118 точки, а след старта в Оре остава единствено още един великански слалом. Третата в класирането в дисциплината Марта Басино от Италия изостава на 149 точки, а след първия манш се подреди на 12-о място.

До момента Шифрин си обезпечи Големия бистър глобус, както и оценката в слалома.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР