Канадката Валери Грение спечели гигантския слалом за Световната купа по

...
Канадката Валери Грение спечели гигантския слалом за Световната купа по
Коментари Харесай

Изненада! Грение триумфира на гигантския слалом в Словения

Канадката Валери Грение завоюва гигантския слалом за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Кранска гора, Словения. Трите фаворитки пред нея - включително Петра Влъхова и Федерика Бриньоне, направиха неточности във втория манш и това й донесе втори триумф в зимния център.

Грение завърши с време 1:50.51 минути (56.90 - първи манш, 63.61 - втори манш). Втора остана Лара Гут-Берами, изостанала на 0.57 секунди. Третата позиция е за Бриньоне, която приключи на 0.84 секунди.

За канадката това е първо попадане в " Топ 10 " през сезона на дисциплината. Тя бе 4-а след първия манш, където изоставаше на 35 стотни зад референтното време, това на Петра Влъхова. Грение съумя да направи невисок пробег в третия бранш.

Водачката след първия манш Влъхова остана четвърта с време 1:51.12. Тя стартира доста добре във втория манш и имаше преднина от 0.35 секунди. Трети бранш на трасето, който се оказа най-труден, й костваше триумфа. Първоначално тя загуби 0.16 секунди, по-късно още 0.10, а най-после на трасето не съумя да управлява ските и изпусна подиума.

Водачката в общото нареждане за Световната купа Микаела Шифрин, приключи 9-а на 1.25 секунди от Грение.

В класирането за Световната купа води Шифрин с 929 точки, пред Федерика Бриньоне с 697 и Влъхова с 622. В подреждането за Малкия глобус отпред е итарианката Бриньоне с 460.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР