Историята на болния българин разплака и ИталияИсторията на 34-годишен българин

...
Историята на болния българин разплака и ИталияИсторията на 34-годишен българин
Коментари Харесай

Николай пътува 1400 км, за да издъхне в родината

Историята на болния българин разплака и Италия
Историята на 34-годишен българин разплака България и Италия. Той бил неизлечимо болен. Лекувал се в Италия. Но най-после решил да пропътува макар положението си 1400 км до родината си, с цел да почине в нея и до майка си. Това стана благодарение на Червения кръст от Милано, който му даде кола за спешна помощ. Покъртителната история за последното пътешестване на българина е разказана на уеб страницата на здравната организация от Милано, заяви „ Монитор ”

34-годишният Николай, както е наименуван в обявата мъжа, живеел в Италия със брачната половинка си и 2-годишният им наследник. Животът им обаче се преобърнал, когато мъжът се разболял тежко и останал неподвижен. Лекарите от болничното заведение, в която се лекувал, не могли да създадат нищо друго, с изключение на да установяват, че не предстои на интервенция и е безнадеждно болен.

На българина останала една-единствена вяра – да види родината и майка си за финален път, преди да почине. В неговото положение обаче полет със хигиеничен аероплан бил изключен, още повече че фамилията не можело да си го разреши. Затова Николай избрал да напусне  по свое предпочитание болничното заведение и дружно със фамилията си да пътува до България с рейс от Милано.

Лекарите били срещу, тъй като пътуването можело да се окаже съдбовно за изтощения му организъм. Николай обаче желал непременно да види майка си за последно. Тук настъпил обратът. На 7 септември в 13,30 ч миланският Червен кръст получил позвъняване от клона в Болоня, на който пък се обадило българското консулство от Милано, с цел да алармира за обстановката с Николай. Българинът бил решен да тръгне единствено 90 минути по-късно с рейс за родината си.

Само няколко минути преди тръгването на интернационалния рейс брачната половинка получила позвъняване, че италианският Червен кръст ще му обезпечи гратис кола за спешна помощ, с цел да го откара до София. Разходите поело седалището на организацията в Милано. На 9 септември сутринта кола за спешна помощ с италиански санитари взела Николай и фамилията му и през нощта пристигнала до дома на майката в покрайнините на София. Болният наследник я прегърнал и целунал, всички били щастливи макар предизвестената покруса. Няколко дни по-късно Николай умрял, само че заобиколен от най-близките си хора в България.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР