Историческото решение на Аржентина за узаконяване на абортите ще помогне

...
Историческото решение на Аржентина за узаконяване на абортите ще помогне
Коментари Харесай

Аржентина легализира абортите

Историческото решение на Аржентина за легализиране на абортите ще помогне за стимулиране на промените в Латинска Америка.

Това сподели министърът на половете на страната пред Guardian след влизането в действие на законодателните промени.

Законопроектът, признат от конгреса на 30 декември, направи Аржентина първата огромна латиноамериканска страна, която легализира абортите. Той бе подписан в закон в четвъртък вечерта от президента Алберто Фернандес.

Това отбелязва повратна точка за район, където католическата черква е имала огромно културно и политическо въздействие от епохи.

"Знаем, че ще има огромна опозиция в останалата част на Латинска Америка, изключително от страна на католическата черква и други църкви ", съобщи министърът на половете, Елизабет Гомес Алкорта. Легализацията на абортите в Аржентина ще има резултат в целия район ".

Припомняме, че законът бе гласуван от Народното събрание в края на мналата година.

В Аржентина повече от 7000 девойки на възраст сред 10 и 14 година са родили в интервала 2016-2018 година, като постоянно са забременявали след обезчестяване.

От връщането на демокрацията в страната през 1983 година повече от 3000 дами са умряли след затруднения при незаконно осъществен аборт в Аржентина.

Близо 40 000 дами са признати в болница в Аржентина поради затруднения при опит за незаконен аборт единствено през 2016 година От тях 6400 са девойки на възраст сред 10 и 19 година Най-малко 65 дами са умряли в интервала 2016-2018 година, като половината са на възраст сред 20 и 30 година, а девет - деца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР