Историческо и рекордно българско участие ще има на първия за

...
Историческо и рекордно българско участие ще има на първия за
Коментари Харесай

9 български тенисисти ще участват на Australian Open

Историческо и рекордно българско присъединяване ще има на първия за 2023 година шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия. България ще бъде показана от девет тенисисти.

При мъжете Григор Димитров ще стартира непосредствено от главната скица. От квалификациите пък ще започват Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

При дамите Виктория Томова ще стартира от главната скица.

Междувременно пет българчета ще вземат участие в шампионата за юноши и девойки.

При юношите ще бъдем показани от първенците от „ Ориндж Боул " – Илиян Радулов и Адрияно Дженев. Илиян Радулов ще бъде подложен под №2, а Адриано Дженев също ще стартира от главната скица.
При девойките Йоана Константинова се класира за главната скица, а Росица Денчева и Елизара Янева ще започват от квалификациите.

Това е следващ огромен триумф за тениса в България, регистрират от БФТ.

През предходната година Иван Иванов, Илиян Радулов и Адрияно Дженев станаха първенци на „ Ориндж Боул ". Националите за Купа „ Дейвис " реализираха две страхотни победи против Парагвай и Южна Африка и се класираха за исторически плейоф против Нова Зеландия за влизане Световна група I. Освен това България има трима тенисисти в топ 200 на международната класация за мъже.

Жените също извършиха своята цел като резервираха мястото си в групата за „ Били Джийн Кинг къп ". Виктория Томова пък стартира годината в топ 90 на международната класация за дами.

Девойките до 18 година реализираха неповторим триумф със спечелването на Европейската отборна купа.

Юношите до 14 година се класираха на седмо място на международното състезание и трети на европейското. Трябва да отбележим и доста положителното показване на съвсем всичките ни детско-юношески тимове на Европейските шампионати. Девойките до 16 година са шести в Европа. Илиян Радулов при юношите до 18 година и Йоана Константинова до 16 година стигнаха до четвъртфиналите на Европейските персонални шампионати.

Денислава Глушкова завоюва купата на шампионата за дами в Санта Марина с награден фонд от 25 хиляди $.

5 българчета стартират 2003 година в топ 100 на международните класации при юношите и девойките до 18 година Това са Илиян Радулов и Адрияно Дженев при юношите и 15-годишните Йоана Константинова, Росица Денчева и Елизара Янева при девойките.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР