"Исторически пробив за България. След 104 години току-що Република Албания

...
"Исторически пробив за България. След 104 години току-що Република Албания
Коментари Харесай

Борисов за решението на албанския парламент: Исторически пробив

"Исторически пробив за България. След 104 години преди малко Република Албания призна българската етническа общественост в страната ".

Това написа на персоналната си страница във Facebook министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила във връзка решението на Народното събрание в Тирана да одобри Закона за отбрана на националните малцинства, в който се признава съществуването на българско малцинство. Ето какво още написа министър-председателят:

"Положихме изключителни дипломатически старания, с цел да стигнем до този триумф и да защитим правата на българите, които са били част от образуването на нашия народ, само че остават отвън актуалните ни граници. Благодаря на моя другар - министър председателят на Албания Еди Рама, пред който бях сложил въпроса, а той съблюдава обещанието си Албания да не нарушава ползите на българската общественост. Благодаря и на всички, които в последните години работиха това да стане факт. България ще подкрепя европейската интеграция на Албания, в която виждаме наш същински сътрудник и непосредствен другар ", приключва министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР