Исторически корени и жанрово многообразие на кубинската музика ще представят

...
Исторически корени и жанрово многообразие на кубинската музика ще представят
Коментари Харесай

Духът на Куба завладява Бургас

Исторически корени и жанрово разнообразие на кубинската музика ” ще показват пред необятна аудитория „ Философите на Бургас ”. Срещата ще предложи забавна теоретична част, само че акцентът ще бъде върху самата музика посредством видеоклипове и осъществявания онлайн от водещата Марджорис Мена. Тя епрофесионална певица (дипломирана в специалността „ Музикално обучение ” в Сантяго де Куба) и музикален шеф на една от най-успешните музикални групи на Куба.Марджорис Мена пее в хор „ Милка Стоева ” както и в бургаската група „ Лемън бокс ”.

„ Вокал Видас ” е женски квартет с акапелно пеене, който изпълнявайки както обичайната кубинска, по този начин и известна интернационална музика. Гастролирал е в Германия, Франция, Испания, Португалия, Съединени американски щати, Венецуела, Коста Рика, Мексико, Еквадор, Гваделупе и е притежател на редица награди за участията във фестивали и концерти в тях.

Перла в короната е премията „ Най-добър музикален диск на Куба за 2016 та година ”. Още преди да завоюва тази влиятелна премия, квартетът е видян от продуцентска група от Съединени американски щати, която прави документален филм за тях, наименуван „ Soy Cubana ” („ Кубинка съм ”).

Събитието е на 11 септември – понеделник, от 18:00 часа, КЦ „ Морско казино ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР