Исторически факт в Германия, който и изключително важен за страната.Цените

...
Исторически факт в Германия, който и изключително важен за страната.Цените
Коментари Харесай

Невиждано чудо в Германия! Новина за историята

Исторически факт в Германия, който и извънредно значим за страната.

Цените от производител в Германия се сринаха през август с 12,6% на годишна база, заяви Федералното статистическо ръководство на Германия (Destatis).
-->
Това е най-големият спад на индикатора в цялата история на наблюденията му (от 1949 г.). За отбелязване е, посоченото съответства с предварителната прогноза на Trading Economics.

През юли цените от производител в страната се намалиха с 6% на годишна база. Спадът в цените предишния месец се дължи значително на високата база за съпоставяне от същия месец предходната година, отбелязва Destatis, представен от Money.bg.

Най-силен годишен спад за август бележат цените на енергоноситeлите - с 31,9%, а от тях най-вече е поевтиняла електрическата енергия - с големите 43,2%.

В същото време цените на стоките за краткотрайна приложимост нарастват с 6,9%, включително: на храните - със 7,6% (захарта - с големите 87,2%). Потребителските артикули с дълготрайна приложимост са поскъпнали за август на годишна база с 5,2%, в това число: мебелите - с 5,5%, битова техника - с 5,7%.

Стойността на средствата за произвеждане нараства с 5,51%, включително: на оборудването - с 6,4%, на транспортните средства - с 4,1%. На месечна база цените от производител в Германия се покачиха през август за първи път от четири месеца - с 0,3%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР