Истинското унижение за ЕС не беше посещението на ръководителя на

...
Истинското унижение за ЕС не беше посещението на ръководителя на
Коментари Харесай

Лавров отговори на ЕС за унижението на Борел

" Истинското оскърбление " за Европейски Съюз не беше визитата на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел в Москва, а безпомощността на Брюксел по време на рецесията в Украйна през 2014 година Това съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров.

Коментарите в Брюксел за визитата в Москва на първия посланик на Европейски Съюз при започване на февруари не стихват. Борел си срещна с Лавров и представители на публични организации. Както означи ръководителят на европейската дипломация, има области, в които Москва и Европейски Съюз могат и би трябвало да си сътрудничат. Според него Европейският съюз се застъпва за разговор с Русия, макар компликациите в връзките. Депутатите от Европейския парламент осъдиха визитата, обявявайки го за симптом на уязвимост на европейската дипломация. Някои от тях споделиха, че пътуването е приключило с оскърбление за Европейски Съюз.

Разривът в връзките сред Русия и Европа продължава от дълго време и основател на това е Европейският съюз, отсече през днешния ден Лавров. Според него 2014 година се е трансформирала в самобитна повратна точка за връзките сред Москва и Брюксел. „ Европейският съюз сподели като цяло своята беззащитност във връзка с съглашението, реализирано тъкмо в навечерието на преврата (в Украйна) сред държавното управление и опозицията и под него стоят подписите на Германия, Франция и Полша ", сподели съветският посланик № 1, представен от РИА Новости. Той даде конференция след диалозите си със своя финландски сътрудник Пека Хаависто в Санкт Петербург.

„ И имам вяра, че тогава се случи същинското оскърбление на Европейския съюз “, добави ръководителят на съветското външно министерство.

Миналата седмица Лавров съобщи, че Москва е подготвена да приключи връзките с Европейския съюз, в случай че има наказания, които съставляват риск за сензитивните области на стопанската система. Както по-късно изясни прессекретарят на президента Дмитрий Песков, Русия няма да инициира сходен раздор, тя желае да развива връзки с Европейски Съюз.

Днес Лавров акцентира, че самият Европейски съюз непрекъснато прекъсва връзките с Русия. " Трябва да сме подготвени за всяко развиване на събитията. Изборът е за Европейския съюз: в случай че той реши, че връзките би трябвало да бъдат възобновени и обърне дейностите за тяхното спиране, тогава ще бъдем подготвени и за това ", сподели министърът.

Лавров акцентира, че Русия " не напуща Европа " - има " доста другари " на равнище обособени страни от съюза. Според него Москва е подготвена да прегледа всевъзможни въпроси, които могат да съставляват съвместен интерес.

" Но във всеки случай срещите, които се случват понякога, не значат безусловно връзка ", заключи Лавров.

След като Борел се завърна от Москва, Европейският съюз заяви, че може да вкара нови антируски наказания. Според ръководителя на европейската дипломация Русия „ не оправда упованията “ и „ не се трансформира в съвременна народна власт “. Освен споровете в Украйна и Приднестровието, както и обстановката в Беларус, повода за напрежението е и карцерът на Алексей Навални.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР