Истинското кисело мляко, в което няма добавени цветове и овкусители,

...
Истинското кисело мляко, в което няма добавени цветове и овкусители,
Коментари Харесай

Ще се изненадате от чудесните здравни ползи на киселото мляко, ако го хапвате всеки ден

Истинското кисело мляко, в което няма добавени цветове и овкусители, носи доста изгоди за тялото и здравето.

Според експертите, в случай че всеки ден хапвате кисело мляко, то могат да се случат няколко невероятни неща с тялото ви.

Богато е на значими хранителни субстанции

То е богато на съвсем всички хранителни субстанции, от които тялото се нуждае, като да вземем за пример доста калций, който е от значително значение за здравината на зъбите и костите.

Също по този начин в него се съдържат и витамини от група В, като изключително витамин В12 и рибофлавин, които защищават от сърдечни болести. Една чаша може да ви обезпечи 38% от дневната потребност от фосфор, 12% от магнезий и 18% от калий, като те са значими и нужни за няколко биологични процеса, като регулирането на кръвното налягане и метаболизма.

Високо наличие на протеин

То има в действителност впечатляващо количество протеин, който е някъде към 12 грама на 200 грама кисело мляко, а за него е потвърдено, че подтиква метаболизма, като усилва разхода на сила (калориите изгорени денем.)

Важно е да се набират задоволително протеини, с цел да се контролира апетита, защото усилва производството на хормони, които алармират за възприятието на задоволеност. А това от своя страна управлява тежестта.

Помага на храносмилателния тракт
Защо е ВАЖНО да ядем кисело мляко преди всяко хранене
Киселото мляко е един от тези артикули, с които нашата страна съумява да се популяризира по целия свят. То е доста скъпа и потребна храна и за...
Прочети повече
Някои типове съдържат бактерии или пробиотици, които може да са били част от първичната просвета или са добавяни след пастьоризацията.

А някои типове пробиотици в него, като бифидобактерии и лактобацилите, понижават неприятните признаци на синдрома на раздразнените вътрешности. 

Укрепва имунната система

Консумацията на кисело мляко може да укрепи имунната система, като е потвърдено, че нагоре упоменатите пробиотици, понижават възпалението, което е обвързвано с редица здравословни положения.

Подобряването на имунитета поради киселото мляко, частично се дължи на съществуването на магнезий, селен и цинк.
Жена стартира да пие чаша вода на гладно всяка заран, вижте по какъв начин ѝ подейства
Специалистката по диетология и гастроентерология Нурия Дианова назова добър табиет да се пие чаша вода незабавно след пробуждане заран.&nb...
Прочети повече


Предпазва от остеопороза

В него има основни за здравето на костите субстанции, като калций, протеини, калий, фосфор, а от време на време и витамин D, които са изключително потребни за попречване на остеопорозата.

Може да усъвършенства положението на сърцето

То съдържа най-много наситени мазнини, с малко количество мононенаситени мастни киселини, които съгласно последни проучвания могат да имат удобен ефек и приемът на наситени мазнини от пълномаслени артикули усилва " положителния " HDL холестерол.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР