Истинско чудо в къщата на Ванга. Невероятна изложба е подредена

...
Истинско чудо в къщата на Ванга. Невероятна изложба е подредена
Коментари Харесай

Чудо в къщата на Ванга. Може да се види още само 5 дни

Истинско знамение в къщата на Ванга. Невероятна галерия е подредена в дома на пророчицата. До края на август посетителите ще могат да прегледат нейната персонална сбирка от икони с изображението на Богородица, които се считат за чудотворни. Част от тях са ѝ били подарявани в годините обратно от признателни хора. Светините са общо 31 на брой. Изложени са в другите пространства на къщата на Ванга, написа „ Ретро ”.

Събитието се организира точно през август, тъй като на 11-о число този месец се навършиха 27 години от нейната кончина, както и поради празника Успение Богородично.
-->
„ Нямаме информация или някаква житейска история по кое време са били подарени иконите и от кого. По-важното е, че те са удостоверение за признателността на хората към Ванга “, споделя Даниела Радева – организатор на къщата музей. Тя изясни още, че изложбата е преднамерено планувана за август, когато целият регион, включително и къщата, се радва на огромен интерес от страна на туристите. „ Хората посещават Рупите, гроба на Ванга и нейния храм там, идват и до къщата ѝ в Петрич “, разясни Радева.

По думите ѝ обектът се поддържа в достоверния му тип. Самите икони са ситуирани в стаите на двуетажната сграда, където пророчицата приема хора до 1980 година Самата къща е издигната от брачна половинка на Вангелия Гущерова, Димитър. Двамата идват в южния град малко откакто през 1942 година вършат скромна венчавка. „ В тази къща е сниман и филмът за пророчицата „ Феномен “, осведоми още Радева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР