Истински птици вече няма. Вашингтон ги е избил и ги

...
Истински птици вече няма. Вашингтон ги е избил и ги
Коментари Харесай

Това не са птици. Това са дронове, които ни наблюдават.


Истински птици към този момент няма. Вашингтон ги е избил и ги е заменил с дронове, с цел да следи хората. Автор на тази неуместна тайна доктрина е млад американец, който се бори против подправените вести и конспирациите.

Всеки се е заглеждал в. Ами в случай че това не са живи същества, а дронове на американското държавно управление, които ни следят. И в случай че зареждат върху жиците батериите си? Тази налудничава доктрина поражда през 2017 година, до момента в който американецът Питър Макиндоу следи участници в проява в Мемфис, която се афишира в поддръжка на Тръмп и против марша за правата на дамите. За Макиндоу тази обстановка е толкоз неуместна, че взема решение да направи нещо. Мъжът сграбчва една табела и изписва на нея първите думи, които му хрумват: Птиците не са същински ( " Birds aren`t real " ).
Редакцията предлага
Макиндоу се слива с протестиращите и стартира да крещи " Птиците не са същински ". Един от участниците в демонстрацията го вижда и снима. Той го пита какво има поради, а Макиндоу изяснява, че всяка една птица в небето е дрон, а самият той е част от група, която се бори против това и съществува от повече от 50 години.

Видеото набира известност в обществените мрежи. Местните новинарски канали стартират да описват съществено за тайна доктрина, съгласно която всички птици в Съединени американски щати са дронове за наблюдаване, а същинските птици са били изцяло унищожени в интервала сред 1959 и 2001 година.

Да се посмеем на митовете и конспирациите

Макиндоу е впечатлен от метода, по който лудата му концепция се популяризира. Той взема решение да поддържа описа за конспирацията, да се трансформира в нейно лице и глас. В интернет и в изявленията той споделя все по-абсурдни истории. В началото задачата е била да наблюдава по какъв начин хората реагират на тази тайна доктрина. Но с годините " Птиците не са същински " се трансформира в освен това.

Макиндоу споделя, че е израснал в доста консервативно семейство, в което тайните теории и легенди са били всекидневие. Този свят в никакъв случай не го е карал да се усеща вкъщи и той постоянно е реагирал с комизъм. Вместо да се натъжава от заобикалящия го парадокс, той взема решение да му се присмее. Стотици хиляди младежи към този момент следват придвижването на Макиндоу в TikTok и в Instagram. По думите му Макиндоу предлага метод да се оправим със свят, който с помощта на интернет е цялостен с информация, само че и с доста опасности - тъй като подправени вести и теории на конспирацията дебнат зад всеки ъгъл. С " Птиците не са същински " можете да ги разобличите като им се присмеете, споделя 23-годишният юноша.

Движението се бори против подправените вести

Поддръжници на концепцията на Макиндоу има из цялата страна. Всички знаят, че тази тайна доктрина е машинация, споделя той самият. Но тя може да подтикне хората да подхващат дейни дейности против останалите тайни теории.

Движението е много сполучливо, удостовери и " Ню Йорк Таймс " при започване на годината. Тогава протестиращи от " Птиците не са същински " се смесиха с участници в марш срещу абортите пред университета в Синсинати. Заговорниците на Макиндоу изказваха толкоз неуместни изказвания, че участниците в похода срещу абортите избраха той да се разпадне, вместо да бъде свързван с " Птиците не са същински ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР