Истински празник за хората в садовското село Богданица се оказа

...
Истински празник за хората в садовското село Богданица се оказа
Коментари Харесай

Димитър Здравков: Съживителен ремонт върна духа на читалищет...

Истински празник за хората в садовското село Богданица се оказа завършилият ремонт на читалище „ Просвета -1932 “. Лично кметът на Община Садово, Димитър Здравков преряза лентата на обновената постройка ден след началото на новата образователна година и в навечерието на огромния християнски празник, светите Вяра, Надежда и Любов и майка им София. 

" Обещах преди време, че като кмет ще направя всичко допустимо да върнем културния живот по нашите села, за задачата ще вложим общински средства в ремонтни действия, подсилване и основаване на уютна среда в читалищата. Днес завършилият читалищен ремонт в Богданица е доказателство, че поетите задължения ги трансформираме в действителност ", сподели още Здравков. 



Около 20 000 лв. от бюджета на общината се вложиха поетапно в нужните действия, с цел да може читалищната библиотека и останалите места за културен живот да придобият привлекателен тип след дълги години на безстопанственост. Богданица има близо 700 индивида локално население, на празници и културни начинания тук селото се удвоява. Затова всички заслужават да имат уютна читалищна среда, още повече, че тази година честваме 90 годишнина от основаването му, а в идващите 10 години би трябвало почтено да се грижим за читалищната среда, с цел да посрещнем 100 годишния празник с чест и история от културни действия тук, сподели още кметът Здравков. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР