Истински ли е проектът Dragonfly на Google и означава ли

...
Истински ли е проектът Dragonfly на Google и означава ли
Коментари Харесай

Завръщането на Google в Китай предизвика остра критика от Сената

Истински ли е планът Dragonfly на G oogle и значи ли това, че американската компания си сътрудничи с китайските управляващи, с цел да цензурира търсенията и информацията за локалните консуматори? Това е нещо, което групa авторитетни сенатори желаят да знаят. Шестима сенатори и от двете партии изпратиха остро писмо до шефа на Гугъл Сундар Пичай, откакто в сряда се заприказва, че Гугъл ще се завърне в Китай с нова търсачка, основана да блокира неуместни термини и уеб страници , занимаващи се с народна власт, човешки права, вяра и мирни митинги.
Документите, видени от уеб страницата The Intercept, оповестяват за план, наименуван Dragonfly, който е в ход от пролетта на 2017 година Преди това Гугъл напусна страната през 2010 година

Програмисти и инженери на Гугъл оповестиха, че са създали приложение за Android, което към този момент е показано на китайското държавно управление. Една дефинитивна версия може да бъде публикувана от шест до девет месеца, според от това по кое време тя е утвърдена от китайските управляващи, оповестява The Intercept.

Но държавният China Securities Daily заяви в четвъртък, че завръщането на Гугъл в Китай не е правилно. Позовавайки се на неназовани анализатори и информация от „съответни отдели“, медията допуска, че Гугъл надали ще се върне в Китай в кратковременен проект, а по-скоро може би опипва пазара след неприятния PR от наказването от 5 милиарда $ за нарушавания на антитръстовите правила в Европейски Съюз.

Компанията се отдръпна от даването на принадлежности за търсене на китайския пазар през 2010 година и нейната интернационална търсачка е блокирана от по този начин наречената „Велика защитна стена“. Изглежда, че версията на търсачката, която Гугъл построява, би била в сходство със законите за цензурата на Китай в миг, когато страната по-агресивно от всеки път се пробва да ограничи свободата на словото онлайн.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР