Истинска война се води срещи родината ни, заяви Владимир Путин

...
Истинска война се води срещи родината ни, заяви Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин: Срещу Русия се води истинска война

" Истинска война се води срещи родината ни ", съобщи Владимир Путин по време на своята тирада по случай Деня на успеха на Червения площад. Според съветския президент светът е в " преломен миг ". 

Путин отново обвини Запада за войната

" Западът не помни кой победи нацистите ", сподели още Путин, откакто за следващ път направи погрешни съпоставения сред Украйна и Нацистка Германия. От войната в Украйна, която той продължава да назовава " специфична военна интервенция ", зависело бъдещето на Русия. 

Лидерът на Кремъл показа редица манипулативни и подвеждащи тези, в това число по какъв начин " западните световни елити "  разпространявали русофобия и нападателен шовинизъм, а украинците били " заложници на държавен прелом "  и на упоритостите на Запада. " Необузданите упоритости, арогантността и безнаказаността " на Запада били отговорни за спора, който той стартира с нахлуването на Русия в Украйна преди повече от 14 месеца.

Честванията останаха в сянката на неуспехите в Украйна

" Денят на успеха " е един от най-големите национални празници в Русия. На него се отдава респект към близо 20-те милиона жертви на Втората международна война от Съветския съюз. Тази година обаче тържествата са помрачени от военните провали на съветската войска в Украйна и гибелта на хиляди съветски бойци. 

Заради ограничения за сигурност част от парадите в съветски градове бяха анулирани, както и провеждането на шествието на " Безсмъртния полк ". Кремъл се притесняваше, че доста хора ще излязат по улиците с портрети на починалите в Украйна, което ще се разкрие мащаба на съветските загуби.

Въпреки интернационалната изолираност, в която Русия изпада от ден на ден поради нападателната си война, за първи път от години Путин е съпроводен на Червения площад от други водачи на страни от някогашния руски блок, измежду които министър-председателят на Армения Никол Пашинян и президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев.

Путин манипулира историята, с цел да оправдае експанзията в Украйна

Откакто пристигна на власт, Путин издигна в фетиш Деня на руската победа над Нацистка Германия през 1945 година Повечето европейски и други западни страни означават края на бойните дейности по време на Втората международна война в Европа на 8 май.

Путин нееднократно се е опитвал да употребява историята, с цел да оправдае войната си в Украйна.

Той твърди, че се бори с фашисти, подкрепяни от Запада, и че е бил предизвикан от НАТО. В миналогодишната си тирада на Червения площад Путин атакува НАТО, че се е разширила до границите на Русия. Оттогава Финландия - северозападната съседка на Русия - също се причисли към алианса.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР