Истинска сензация предизвика новината, че московският завод на Рено преминава

...
Истинска сензация предизвика новината, че московският завод на Рено преминава
Коментари Харесай

С "Москвич" Русия влиза в собствена машина на времето

Истинска сензация провокира новината, че московският цех на " Рено " минава под ръководството на града и ще се върне към произвеждане на добре познатия в България " Москвич ". Френският авто колос стана следващата компания, която напусна Русия след нахлуването в Украйна.

" Чуждестранният притежател е решил да закрие завода на " Рено " в Москва. Това е негово право, само че не можем да позволим хиляди служащи да останат без работа. Ето за какво взех решение да поема завода под ръководство на града и да възобновя производството на леки коли под историческата марка " Москвич ", написа кметът на съветската столица Сергей Собянин в персоналния си блог.

``Рено "  отстъпи своя дял от 68% в най-големия производител на коли в Русия " АвтоВАЗ " с алтернатива да го изкупи назад в границите на шест години. Според известия в медиите съветските активи на компанията са били продадени за една рубла, което значи, че Москва на процедура поема контрола над фабриката гратис.

За руснаците, които се майтапят, че страната се връща във времената на руската изолираност, възраждането на " Москвич " стана идеална насочна точка за всевъзможни остроумни мнения в обществените медии. " Русия е изобретила

 

машина на времето, само че посоката е единствено обратно

 

към Съветския съюз ", се споделя в коментар в Туитър, а различен консуматор пита по кое време да чака новия електрически модел на " Москвич ". 

Напускането на огромни компании, познати в целия свят, напълно не притесни управляващите в Русия, които незабавно изнамериха роден еквивалент, тъй че да угодят на потребителите.

Руски производител на питиета показа нова гама от безалкохолни, чиято цел е да замени емблематичните марки, които напуснаха съветския пазар след нахлуването на Русия в Украйна. Вместо Соca-Cola, Fanta и Sprite руснаците към този момент ще могат да избират сред CoolCola, Fancy и Street, заяви съветският производител на питиета " Очаково ".

Трите световни марки газирани питиета съвсем не може да бъдат открити в магазините, откакто The Coca-Cola Company спря бизнеса си в Русия през март. Въпреки че това даде подтик на черния пазар, цените на бутилка елементарна кола са се повишили с към 200% след отдръпването на компанията.

Продуктите на Coca-Cola за първи път навлизат на съветския пазар през 1980 година, а през 1992 година Русия отваря първите си заводи, където създава газирани питиета. До отдръпването от Русия във фабриките работят над 7000 души, а през 2018 година съставляват до 0,2% от Брутният вътрешен продукт на страната.

CoolCola има " емблематичния усет на кола ", убеждават от " Очаково ". Междувременно бутилките на марката Fancy с усет на портокал и Street на лимон и лайм

 

имитират цветовите схеми на Fanta и Sprite.

 

Създадена в Съюз на съветските социалистически републики през 1978 година, " Очаково " създава най-вече обичайни съветски питиета като квас и слабоалкохолната напитка медовуха.

Комбинатът не е единствената компания, която се пробва да се възползва от отдръпването на Coca-Cola от съветския пазар. През април производителят на питиета, базиран в източната част на Русия - " Славда Груп ", пусна на пазара Grink Cola, с цел да се опита да завладее сърцата на съветските фенове на газирани питиета.

През май в северния съветски район Коми фабриката " Сиктивкарпиво " излезе със лична марка газирана напитка Komi Cola. И двете други възможности обаче се одобриха със смесени усеща, като клиентите се оплакват, че нито една не е " сладка и пенлива " като познатата им Coca-Cola.

Дмитрий Петровски, политик от Ярославъл, се опита да облекчи терзанието, което провокира напускането на Coca-Cola, като приветства потреблението на руски алтернативни артикули. " Руснаците би трябвало да пият " Тархун "  - лимонада, ароматизирана с естрагон и боядисана в зелено, а не Coca-Cola. Или пък мая ", сподели той за английския " Телеграф ". " По-здравословно е и по-вкусно. А пък картофите не би трябвало да бъдат нездравословно пържени, а варени или печени ", добави той във връзка новината, че McDonald`s също напуща Русия.

Министърът на земеделието от Република Башкортостан (позната и като Башкирия) Илшат Фазрахманов предложи ресторантът за бързо хранене

 

" Папа Грил " да замени McDonald`s. 

 

" Нашите дребни предприятия, които създават артикули от локални съставки, в този момент ще бъдат доста търсени. Няма да имаме проблем да поемем пазарния дял, останал от тези компании ", безапелационен е той.

Но шефът на огромната съветска верига за бързо хранене " Теремок ", която предлага обичайни ястия като блини, мая, борш и пелмени, изрази подозрение, че по-малкото конкуренция може да понижи качеството на продуктите ѝ.

McDonald`s отваря първия си ресторант в Русия на площад " Пушкин " в Москва на 31 декември 1990 година и провокира такова неспокойствие, че някои хора се подреждат на опашката, без да знаят защо е. До края на деня веригата поставя нов дневен връх по продажби, а повече от 27 000 души кандидатстват за работа там. От тях са наети единствено 600 души.

Преговорите лишават 13 години, преди руските управляващи да разрешат отварянето на заведението. Те започват през 1976 година и са водени от Джордж А. Кохон, президент на McDonald`s в Канада. Операцията по налагането на веригата в Русия е с начална цена от $50 млн.

Затварянето на ресторантите пък коства $127 млн. Близо $27 млн. идват от разноски за личен състав, заплащания за лизинг и доставки. Другите $100 млн. са от храна и предмети, които ще би трябвало да се изхвърлят. След като продажбата бъде финализирана, съветските заведения за хранене ще бъдат ребрандирани, което значи, че няма да имат право да употребяват името, логото или менюто на McDonald`s.

Компанията съобщи, че на чиновниците в Русия ще се заплаща до приключването на договорката и че ще имат обезпечена работа при потенциалния купувач. Според консуматори обаче новите заведения за хранене няма да са на положително равнище. След като McDonald`s напуща така наречен Донецка национална република през 2016 година, на мястото на веригата се появява " Дон Мак ". Менюто и дизайнът са копие на McDonald`s. Всеки ресторант обаче принадлежи на разнообразни притежатели и те ги ръководят по собствен личен метод, тъй че стандарт за качество на храната липсва.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР