Истинска революция подготвят депутати. Промени в Кодекса на труда предвиждат

...
Истинска революция подготвят депутати. Промени в Кодекса на труда предвиждат
Коментари Харесай

Революция! Махат най-важния документ за всеки работещ

Истинска гражданска война приготвят депутати. Промени в Кодекса на труда плануват замяната на трудовата брошура с електронен указател на заетостта, който да се поддържа от Националната организация по приходите.

В него ще се вписват всички данни от трудовата брошура, а чиновниците ще имат цялостен достъп до трудовото си досие, написа в претекстовете към законопроекта.
-->
„ Трудовата брошура не може да бъде изцяло анулирана, защото има данни, които не се съхраняват другаде, да вземем за пример за това са запорите “, прецизират депутатите.

Според предлагането работодателите могат да автоматизират вътрешни процеси посредством системи за ръководство на човешките запаси, като автоматизирано изпращат данни посредством програмните си интерфейси на регистъра.

В преходния интервал, след създаване на регистъра, се планува работодателите да сканират и изпращат трудовите книжки на чиновниците си до Национална агенция за приходите, която да провежда въвеждането им в структуриран тип.

Първоначално регистърът на заетостта ще се попълня на база наличните данни в базите на Национален осигурителен институт,  написа още проектозакона. В този интервал работодателите вписват данните в регистъра, а не в трудовата брошура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР