Истинска приказна каляска изненада приятно участниците и гостите на международния

...
Истинска приказна каляска изненада приятно участниците и гостите на международния
Коментари Харесай

Звездна подкрепа, истинска каляска и корони за новите диамантени грации на София

Истинска приказна колесница изненада прелестно участниците и гостите на интернационалния шампионат по художествена гимнастика “Диамантите на София”. Желаещите да си създадат фотография за спомен в ексцентричния фото ъгъл бяха от всички генерации и възрасти. Красиво декорираната карета беше единствено един от акцентите на стилно преобразената зала “Асикс арена”.

Над 1000 гимнастички от България и чужбина се включиха в конкуренцията. Турнирът бе открит публично от ръководителя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която не скри възхищението си от мащаба и високото равнище на организация на надпреварата. Друго златно момиче на българската художествена гимнастика - президентът на клуб “София спорт” Кристина Шекерова, изненада Илиана Раева от името на уредниците със специфичен подарък - фотография от гимнастическите години на Раева, направена от конци върху платно.

" За мен беше необикновено наслаждение да бъда част от този магически празник! Президентът на клуба Кристина Шикерова още веднъж съумя да ме смае със своя мащаб на работа и хрумвания! Събрала е екип от 15 млади и въодушевени треньори, които не пестят сили за реализирането на всяка нейна концепция. Толкова благополучие и усмивки имаше в залата... Официални посетители, корони, красиво направени медали, купи и 9000 подаръка! Уау - толкоз нямахме даже за международното състезание в София! От всеки подробност бликаше любовта и сърце, които са оставили при организирането на шампионата. Седях и се любувах на тази хубост и душата ми летеше, тъй като виждам по какъв начин българската художествена гимнастика лети ", разяснява Илиана Раева.

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов също поздрави клуб “София спорт” за впечатляващата визия и реализирането на спортния конгрес. Сред гостите на шампионата имаше представителки на няколко генерации от “златните момичета” на България. Своята поддръжка и любов към подрастващите гимнастички демонстрираха и обичаната треньорка Ина Ананиева, както и очарователните хореографи на националния ни тим - Маргарита Будинова и Елица Павликенова. Трите дами наградиха най-оригиналните ансамбли на надпреварата.

Специални призове на гимнастичките връчиха и доста обичани известни персони, чието наличие също очарова феновете в зала “Асикс Арена”. Асен Великов, един от най-обичаните от почитателите на баскетбола, народен играч и капитан на “Левски Лукойл”, връчи наградата за най-технична гимнастичка на шампионата.

Младата звезда на българското кино и спектакъл - Любомира Башева, награди най-артистичната прелест. Актрисата от “Лошо момиче” е племеница на “златната” Лили Игнатова и щерка на Камелия Игнатова, която бе основен арбитър на шампионата. Председателят на “Българската асоциация на спортните журналисти” Найден Тодоров връчи специфичната премия на шампионата - “Мис Диамант”.

Всички призове, представляваха неповторими статуетки-гимнастички, а носителките им бяха короновани и с красиви тиари. Един от най-емоционалните моменти в формалната гала бе появяването на обичаната българска певица Нели Петкова. Тя разчувства публиката с акапелното си осъществяване на националната ария “Росни ми, росни, Росице” и получи една голяма групова прегръдка от най-малките участнички в шампионата.

Организаторът на интернационалния шампионат “Диамантите на София” е КХГ “София спорт”, чиито президент е Кристина Шикерова. Ръководителката на клуба и нейният екип се стремят спортният конгрес да се развива всяка последваща година и да подтиква младите гимнастички да покоряват най-високите върхове в спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР