Истинска навалица се образува в първия ден от намаляването на

...
Истинска навалица се образува в първия ден от намаляването на
Коментари Харесай

Ердоган изненада магазинери, докара им купища клиенти

Истинска тълпа се образува в първия ден от намаляването на цените в супермаркетите на земеделските кооперативи в Турция съгласно инструкциите, които преди няколко дни даде президентът Реджеп Тайип Ердоган, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

Граждани чакаха на опашка пред магазините от веригата още преди началото на работното време, с цел да се възползват от по-ниските цени на някои артикули.

Цените на десетки съществени потребителски артикули бяха понижени в сходство с напътствията на президента, който даде обещание, че в магазините на кооперативите за земеделско кредитиране бързо ще бъде обезпечено поевтиняване на 30-40 разнообразни продукта.



След изявлението на Ердоган кооперативите оповестиха, че от 15 август смъкват в супермаркетите си цените на над 30 продукта. Сред тях са макарони, брашно, ориз, фасул, масло, мляко, месо, яйца, мед, кафе, а по този начин също и редица препарати за пране и разчистване, отбелязва държавната телевизия ТРТ Хабер.

Кооперативите за земеделско кредитиране имат към хиляда магазина за хранителни артикули в страната.

Миналия месец Турция регистрира инфлация от близо 80 на 100 на годишна база. Данните на Турския статистически институт (Тюркстат) за юли демонстрират, че нивото на инфлацията е повишено с 2,37 % спрямо предходния месец, а по отношение на юли 2021 година инфлацията се е повишила с цели 79,60 на 100.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР