Истините около консумацията на месо са известни вече на голяма

...
Истините около консумацията на месо са известни вече на голяма
Коментари Харесай

Защо да спрем да ядем месо

Истините към потреблението на месо са известни към този момент на огромна част от необятната публика, само че значително хора към момента са в безусловно незнание по отношение на рисковете от несъразмерната консумация на скотски артикули.

Трудно е за разбиране, само че истината е, че човешкото тяло не е пригодено към сходна консумация на месо.

Човекът е на върха на хранителната верига, като превъзхожда даже и хищниците. Въпреки това сред него и тях съществуват редица разлики. Така да вземем за пример слюнката на всеки див звяр е киселинна. Тя разгражда месото. Човешката слюнка, от своя страна, е алкална, т.е. не е причина за разграждането на месо.

Зъбите на хищниците са остри и дълги, ситуирани в издължени челюсти – идеални за скъсване на плячка. Човешките зъби пък са като на всяко растителноядно животно - плоски, равни и гъсто ситуирани. Често сред зъбите ни остават дребни останки от месните артикули, които провокират гниене.

Вече признатото месо не може да се разгражда пълноценно от човешкия корем поради липса на огромни количества солна киселина, каквато е налична при месоядните типове. Доказано е, че стомахът ни мъчно обработва дневния банкет месо, камо ли годишния.

От друга страна, учени потвърдиха за какво несъразмерната консумация на месо вреди на сърцето. L-карнитинът, съдържащ се в алените меса, се трансформира от бактерии в червата и постъпва в черния дроб. Там той се трансформира във нездравословна субстанция, тровеща организма ни.

Човешките вътрешности са доста дълги. Поради това признатото месо остава в тялото ни излишно дълго. През това време те загниват и ферментират, а отпадъците от тези процеси се всмуква още веднъж от дебелото черво и за повторно минават в кръвта.

 Скара

Една от многото заболявания, провокирани от потреблението на месо, е остеопорозата. Повишената киселинност в организма е посредством точно на месото. А тя се компенсира от калция в костите, неналичието на който води до болестта.

Освен това животинските мазнини се натрупват в тялото и образуват устойчиви съединения, наречени биохимични сапуни. Те блокират натрупването и образуването на калций и други детайли, значими за развиването на човешкото тяло.

Освен всички друго има още доста детайли, които тровят тялото ни в композиция с месото. Това са всички наситени мазнини, консерванти, добавки и други, които се употребяват при обработката на локалните артикули, след което навлизат в организма ни.

И в последна сметка - месото, което консумираме, е едно убито животно, гледано в безчовечен условия. Мърша, която е почнала процесите си на разложение дълго време, преди да доближи вашата софра. Поради това е добре идващия път да се замислите, преди да хапнете от прелестно препърлената си пържола.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР