Истината може и да се ражда в спора, но шумният

...
Истината може и да се ражда в спора, но шумният
Коментари Харесай

Боен клуб

Истината може и да се ражда в разногласието, само че шумният и несдържан скандал сигурно напълно я заглушава. Разнообразните ни и от време на време далечни едни на други полезности и потребности могат да са причина за неотстъпчивост и мотив за голяма драма, само че могат да се трансфорат и в насочна точка към едно по-широка схващане за света.

Във взаимоотношенията с колегата ни разногласията най-често се въртят към ежедневните отговорности, парите, секса, децата, контрола, желанието за превъзходство и други такива домашни животни. В последна сметка същината сякаш опира не толкоз до съответните мотиви, а до желанието на всекиго да се усеща почитан и скъп. От свадите някои двойки излизат невредими, други изобщо не излизат. Голямата разлика сред оживелите и опустошените, е в метода по-който са минали през абсурда. Просто има двойките, които съумяват да преминат през спречкванията си, без да вменяват виновност на другия, да го подлагат на критика или нараняват надълбоко. В последна сметка обвързването не е обвързвано с печеленето на борби и неуместното развяване на знамето “Аз съм по-прав(а) ”, а с печелене на връзката. Когато двойките се карат, без да съблюдават разпоредбите на “феър плей ”, има огромна заплаха да си оставят белези и посред им да зейне бездна, която след това мъчно може да бъде преодоляна. Изгладените умерено търкания пък могат да допринесат за повече схващане и непосредственост и лека по-лека да ни отведат към едно по-високо равнище на другарство.

Скандални правила

Не играем с обиди
Когато спорим би трябвало да се въздържаме от обидни думи и да не бъркаме изясняването на позиции с изливането на гняв върху другия.

Постъпката не е равна на целия човек
Това, че някой е направил нещо, не го изравнява с постъпката му. Наистина, едно деяние е в някаква степен проекция на характера на индивида, само че по време на спор, отъждествяването на постъпката с индивида не води до нищо оттатък обидите и квалификациите.

Без родственици, апелирам
Прехвърлянето на отговорността на други хора в една връзка не е за предпочитане. Ако намесвате родственици, това единствено ще накара отсрещната страна да заеме отбранителна позиция.

Гневът строго неразрешен
Не говорете, когато сте захласнати от яд и неодобрение. Контролирайте държанието си и се успокойте преди да кажете нещо, за което в следствие ще съжалявате.

Без спиране
Не прекъсвайте отсрещната страна и се вслушайте в това, което желае да каже, а не в метода, по който го споделя. След като колегата ви изрази своята позиция поемете мирис, помислете и започнете излагането на своята.

Не на високите децибели
Крясъците са неприятно преживяване за всекиго и за тях в никакъв случай не може да има опрощение. По-силно изказана теза не значи е по-силна теза.

Вълшебната думичка “Извинявай! ”
Ако разногласието въпреки всичко прерасне в скандал с всичките му знайни и незнайни етапи, а по-късно избухналият яд изтлее, идва време за опрощение. Все отново индивидът до нас е този, който обичаме. Заедно сме, с цел да даваме израз на едно красиво възприятие и да пазим от яд и кавги нежните контури на любовта, а не противоположното.

Вярно, във всяка връзка има моменти, когато две егота се сблъскват или някой от двойката се усеща незадоволен от това, което е другия или от неговите действия. Като че ли най-трудната задача в тези интервали е да се одобри връзката такава каквато е, дружно с индивида насреща - подобен какъвто е, без да желаеме да го променяме, а по-скоро да се опитаме да променим отношението си към двете. Звучи доста елементарно на думи и извънредно мъчно за осъществяване, само че нали по тази причина сме тук, с цел да се учим.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР