Испанците с рекорден седми трофейСевиля отново спечели Лига Европа!Рекордьорът по

...
Испанците с рекорден седми трофейСевиля отново спечели Лига Европа!Рекордьорът по
Коментари Харесай

Севиля победи Рома и отново спечели Лига Европа


Испанците с рекорден седми трофей

Севиля още веднъж завоюва Лига Европа!

Рекордьорът по оценки прибави 7-ми трофей във витрината си, откакто победи с дузпи Рома във финала, игран в Будапеща.

Испанският отбор се наложи след 1:1 в постоянното време и продълженията, а след това с 4:1 при ударите от бялата точка, с цел да се класира за Шампионска лига следващата година и да покаже, че е властелинът на Лига Европа.

Големият мач на ултрамодерния стадион „ Пушкаш Арена “ бе предшестван от къс театър, след който пред тунела от съблекалните бе подложен трофея на шампионата.



Капацитетът на струващото 610 млн. евро оборудване бе напълнен до краен лимит от 67 000 фенове, а почитателите на двата тима бяха подготвили специфични хореографии.

Испанските последователи подсетиха, че Лига Европа е „ Нашата империя “, до момента в който почитателите на Рома издигнаха транспарант с надпис „ Децата на Вълчицата “, както и италианското знаме.

Отборите на терена пък започнаха внимателно и в началните 30 минути насочиха единствено 1 удар. Той пристигна в 12-ата, когато Леонардо Спинацола стреля от добра позиция, но вратарят Ясин Буну внимаваше и избави.



В 32-ата минута Рома изиска дузпа, откакто Неманя Гудел подвигна високо крайник, с цел да почисти топката пред главата на Тами Ейбрахам, само че даже и след разглеждане със системата ВАР углавен удар не последва.

Малко по-късно обаче „ вълците “ съумяха да открият резултата.

В 35-ата минута Браян Кристанте лиши топката от Иван Ракитич и Манчини откри в кулоар Пауло Дибала, който с диагонален изстрел вкара за 1:0, с цел да хвърли в еуфория всички последователи на Рома.



До паузата чистите положения на процедура липсваха като Севиля съумя да насочи единствено 1 прецизен шут към вратата на Рома, въпреки че в 7-ата минута на добавеното време Иван Ракитич удари греда с отдалечен изстрел.

Наставникът на отбора Хосе Луис Мендилибар реагира с двойна промяна, пускайки в игра Ерик Ламела и Сусо на почивката.

Това даде резултат, тъй като испанците заиграха по-настойчиво и се настаниха в половината на Рома.



В 51-вата минута Лукас Окампос опитва задна ножица, само че без триумф, а след това Алекс Телеш стреля мощно, но неопределено.

В 55-ата минута андалусийци въпреки всичко изравниха, въпреки и с автогол. Капитанът им Хесус Навас, наредил се измежду най-възрастните титуляри във край на европейски клубен шампионат, центрира отдясно към наказателното поле.

Там негов съотборник се размина с топката, само че тя рикошира в Джанлука Манчини и спря в мрежата на Рома – 1:1.



Последваха равностойни минути, а в 67-ата „ вълците “ бяха доста покрай второ попадение. Нападателят им Тами Ейбрахам стреля с глава след статично състояние, само че Буну сподели класа и отрази, а последвалият шут на Роджър Ибанес излезе в навън.

Скоро по-късно и Севиля пропусна, защото неакуратен бе Окампос, до момента в който в 75-ата минута основният арбитър Антъни Тейлър отсъди дузпа за Севиля.

Сл
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР