Испанското правителство призова за задължително носене на маски в медицинските

...
Испанското правителство призова за задължително носене на маски в медицинските
Коментари Харесай

Испания въвежда носене на маски в болниците

Испанското държавно управление прикани за наложително носене на маски в медицинските заведения, до момента в който с настъпването на зимата се усилват случаите на грип и COVID-19, съобщи Агенция Франс Прес.

С увеличението на респираторните инфекции " призоваваме " за връщане на наложителното носене на маски в лечебните заведения и здравните центрове, съобщи министърът на опазването на здравето Моника Гарсия в X.

Министърът съобщи, че ще повдигне тематиката на среща с районни представители, отговарящи за здравните въпроси.

Срещата ще даде опция да се подхващат " координирани дейности в региона на публичното здраве в изискванията на епидемиологични гърмежи ".

Източният район Валенсия и Каталуния, в североизточната част на страната, оповестиха, че здравните експерти и пациентите ще би трябвало да носят маски в медицинските заведения там.

Този ход бе подхванат, откакто лекарите сигнализираха за възходящите случаи на грип, както и на Covid и други респираторни болести, изключително в източната част на страната.

Испания анулира наложителното носене на маски в заведения с висок риск като лечебни заведения, старешки домове и аптеки едвам през юли 2023 година

Испанците като цяло съблюдаваха задължението да носят маски по време на пандемията, при която мощно засегнатата страна одобри някои от най-строгите ограничения в света за битка с вируса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР