Испанското правителство прие пакет от мерки за намаляване на потреблението

...
Испанското правителство прие пакет от мерки за намаляване на потреблението
Коментари Харесай

Испания прие пакет от мерки за намаляване на потреблението на газ

Испанското държавно управление одобри пакет от ограничения за понижаване на потреблението на газ с до 13,5% за интервала от август 2022 година до март 2023 година, съобщи ДПА, представена от Нова тв.
" Планът за повече енергийна сигурност " планува данъчна поддръжка за домакинствата  и фирмите, поощряване на възобновимите енергийни източници и подсилване на промишлените мощности, заяви нощес държавното управление.
Предвидени са общо 73 ограничения, само че детайлностите към момента не са оповестени. На първо място става въпрос за " взаимност с останалата част от Европа ", изясни министърката на екологичния преход Тереса Рибера. Тя акцентира, че Испания се намира в друга обстановка във връзка с зимата спрямо " други страни в Европа, които исторически са били по-зависими от съветския газ ". Според нея е изключено през зимата в Испания да се наложи всеобщо прекъсване на газа и електричеството, само че това може да се случи в други страни от Европейския съюз.
С програмата за строги икономии Испания желае да извърши изискванията, наложени от Брюксел - страните от Европейски Съюз да понижат потреблението на газ с 15% тази зима. Засега тази цел не е обвързваща. Това обаче може да се промени според от това каква ще е зимата, отбелязва ДПА.
По данни на испанското държавното управление от септември предходната година до момента Испания към този момент е похарчила към 35 милиарда евро за стратегии за облекчение и икономисване на сила.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР