Испанското правителство понижи прогнозата си за икономически растеж през 2018

...
Испанското правителство понижи прогнозата си за икономически растеж през 2018
Коментари Харесай

Испания понижи очакванията за икономическия си растеж заради Каталуния

Испанското държавно управление намали прогнозата си за стопански напредък през 2018 година от 2,6% до 2,3%. Мотивът за това е създалата се политическа рецесия към желанието на Каталуния за самостоятелност от Мадрид, съобщи AFP.

В бюджетен проект, изпратен до Брюксел, се показва, че е регистрирано " леко ограничение на вътрешното търсене, което се дължи на отрицателното въздействие на несигурността, обвързвана с последните политически събития в страната ".

Испанският министър председател Мариано Рахой към този момент предизвести за икономическото влияние в писмо в понеделник до каталунския водач Карлес Пучдемон.

" Последните стъпки, подхванати от Вас и Вашето държавно управление, предизвикват огромно разделяне в каталунското общество, както и голяма икономическа неустановеност, която заплашва благосъстоянието на хората ", написа той.

Рахой добави също, че възходящата неустановеност за Каталуния, която е надълбоко задлъжняла на Мадрид, заплашва възобновяване на Испания от финансовата рецесия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР