Испанският треньор на Олимпик Марсилия Марселино, който пое отбора през

...
Испанският треньор на Олимпик Марсилия Марселино, който пое отбора през
Коментари Харесай

Марсилия остана без треньор

Испанският треньор на Олимпик Марсилия Марселино, който пое тима през лятото, " няма да продължи задачата си ", оповестиха от френския клуб в сряда.

Събитията от понеделник, в който асоциации на последователите на клуба желаеха оставката на президента Пабло Лонгория " не разрешават на Марселино и екипа му да извършват в положителни условия функционалността, за която са били ангажирани ", се споделя в официално съобщение на Олимпик Марсилия.

Напускането на 58-годишния треньор бе официализирано ден преди старта на тима в Лига Европа против Аякс и четири дни преди дербито в Лига 1 против Пари Сен Жермен.

" Предвид на подтекста клубът е доста отчаян, че би трябвало да се оправя без треньор и механически щаб ", се написа още в позицията на Олимпик.

Марселино бе поканен от Лонгория да заеме освободеното от хърватина Игор Тудор място на треньор едвам 10 дни преди старта на подготовката и малко време преди мачовете с Панатинайкос в Шампионската лига, след които тимът бе отстранен от шампионата.

Марселино води Олимпик Марсилия единствено в седем мача (3 победи, 3 равенства и една загуба). Той дойде в отбора като свободен сътрудник, откакто бе прекарал 18 месеца в Атлетик Билбао.

Той е работил още в Севиля, Виляреал и Валенсия, където печели Купата на Испания през 2019 година.
Според близки до клуба някогашният футболист на Олимпик Марсилия Жак Абардонадо би трябвало да бъде на пейката на тима в мача с Аякс в четвъртък.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР