Испанският шампион Атлетико Мадрид започна новия сезон в Ла Лига

...
Испанският шампион Атлетико Мадрид започна новия сезон в Ла Лига
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид потрепери, но започна подобаващо сезона

Испанският първенец Атлетико Мадрид стартира новия сезон в Ла Лига с победа, откакто завоюва гостуването си на Селта с 2:1.

С съществена заслуга за този триумф беше нападателят Анхел Корея, който вкара и двата гола за “рохибланкос”. В 23-ата минута той откри резултата с шут от границата на наказателното поле. В 38-ата Марио Ермосо можеше да удвои преднината на отбора, само че Яго Аспас мазета от голлинията удара му с глава.

В 55-ата Маркос Йоренте игра с ръка в личното си наказателно поле и след ревизиране с ВАР съдията даде дузпа за домакините. Тя беше сполучливо осъществена от Аспас за 1:1.

В 64-ата обаче Корея вкара второто си попадение в мача, когато с удар по земя насочи топката в далечния ъгъл на вратата. В 80-ата Аспас пропусна отлична опция още веднъж да изравни резултата, откакто заобиколи Ян Облак, само че изстрелът му мина около вратата. В добавеното време пък настъпиха трагични минути. Яник Караско беше изведен самичък против Матиас Дитуро, само че вратарят избави удара му.

Веднага по-късно се стигна до сдърпване сред играчите на двата тима поради остра реакция на Луис Суарес след фал на Уго Майо против него. Това докара до изгонването на Ермосо и Майо. Малко преди края на мача Хосе Фонтан можеше да означи изравнителен гол, само че Хосе Хименес избави успеха на мадридчани с значимо изчистване.

След седмица Атлетико е хазаин на Елче, а Селта гостува на Осасуна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР