Испанският премиер обеща да забрани проституцията в страната. На Конгрес

...
Испанският премиер обеща да забрани проституцията в страната. На Конгрес
Коментари Харесай

Испанският премиер попари жриците на любовта

Испанският министър председател даде обещание да забрани проституцията в страната. На Конгрес на социалистическата партия Педро Санчес съобщи, че специалността поробва дамите. В Испания тя е законна от 26 години. Според данните на Организация на обединените нации Испания е третият максимален център за проституция в света след Тайланд и Пуeрто Рико.

За 26 години Испания си завоюва славата на " бордея на Европа ". Премиерът Педро Санчес обаче е решил да постави завършек на това. Твърди се, че към 400 хиляди дами, най-вече от по-бедните европейски страни, Африка и Латинска Америка, работят като проститутки в Испания. Според законите на страната изпълняването на специалността не е нелегално в случай че е по насила и в случай че се практикува на публични места.

" Поемам ангажимент, който ще извърша - да премахнем проституцията, която поробва дамите в нашата страна ", сподели Санчес, съобщи Българска национална телевизия.

Полицейските отчети сочат, че единствено през 2017-а година при интервенции за попречване на трафик на хора в Испания, са били разкрити мрежи с 13 хиляди дами. 80 % от тях са били експлоатирани срещу тяхната воля. Според проверяващи испански публицисти трафикът на дами обезпечава дневни доходи за мафията в размер на 7 до 8 милиона евро.

Изкореняването на проституцията в Испания беше заложено още в предизборната акцията на Санчес преди две години. Някои от съдружните му сътрудници обаче са срещу.

Поддръжниците на проституцията настояват, че откогато тя е узаконена в Испания, за доста дами животът е станал по-безопасен. Проучване от 2009-а демонстрира, че всеки трети мъж в Испания е плащал за полови услуги. За 78 % от испанците проституцията е неизбежна в актуалното общество.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР