Испанският парламент одобри мерки за енергоспестяване като част от усилията

...
Испанският парламент одобри мерки за енергоспестяване като част от усилията
Коментари Харесай

Все повече държави в ЕС изпълняват мерки за пестене на енергия

Испанският парламент утвърди ограничения за икономисване на енергия като част от напъните на целия Евросъюз за понижаване на зависимостта от съветски газ. Спектърът на приложение е необятен – магазини, офиси, кина, театри и обществени здания.

 
Пестенето на сила е от изгода за всички. То ни оказва помощ да се надигнем против енергийния шантаж на Путин, икономисва средства на стопанската система и промишленото произвеждане. Това е стратегически ход в подтекста на битката против измененията в климата.
Ракел Санчес, министър на превоза на Испания

Германия също вкарва невиждани ограничения за понижаване на потреблението на газ, с цел да избегне задълбочавате на рецесията. От септември публичните здания, като се изключи лечебните заведения, би трябвало да се отопляват до най-много 19 градуса, а топлата вода на такива места ще бъде изключена.
И въпреки че към момента няма съответни оферти, Португалия също възнамерява да разгласи ограничения за икономисване на сила. Бизнесът и индустриалният бранш са призовани да предложат свои хрумвания.
Междувременно хърватското държавно управление внесе законопроект за понижаване на налога върху продажбите на пелети и дърва за огрев до 5% и нулева ставка за слънчевите панели.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР