Испанският министър на външните работи, Европейския съюз и сътрудничеството Хосе

...
Испанският министър на външните работи, Европейския съюз и сътрудничеството Хосе
Коментари Харесай

Външните министри на Испания, Полша и Румъния създават триото от Валенсия

Испанският министър на външните работи, Европейския съюз и съдействието Хосе Мануел Албарес ще се срещне във Валенсия с сътрудниците си от Румъния Богдан Ауреску и Полша Збигнев Рау на тристранна среща в невиждан формат, която ще разреши на трите страни да засилят обмена и политическото съдействие, оповестява Министерството на външните работи на Испания.

На срещата ще бъдат прегледани въпроси, свързани с Европейския съюз, с акцент основно върху испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което стартира на 1 юли, със сигурността в границите на НАТО и на съветската експанзия против Украйна.

В края на срещата тримата министри ще подпишат взаимната декларация на " триото от Валенсия ", в която удостоверяват желанието си да утвърдят този формат като инструмент за доближаване на сътрудниците от Европейски Съюз и съдружниците от НАТО.

Тази декларация се отнася до политическите съвещания на тримата външни министри, до упованията и поддръжката за испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз, до европейския дневен ред и до сигурността и защитата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР