Испанският майстор Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на

...
Испанският майстор Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на
Коментари Харесай

Рафа Надал се срина в Париж, нерви тресат испанеца

Испанският занаятчия Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на шампионата от сериите “Мастърс ” в Париж. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем отстъпи с 6:3, 6:7(4), 1:6 на американеца Томи Пол.

Надал не беше играл в зала “Берси ” от 2020 година, когато загуби на полуфиналите от Александър Зверев. Испанецът за първи път напуща конкуренцията преди четвъртфиналите.
-->
Надал стартира нервно и позволи ранен пробив, само че бързо съумя да го върне и последователно навлезе в темп. Неговият противник направи доста непредизвикани неточности, които му попречиха да е равносилен в първия сет. Надал поведе с 5:3, след което пропусна два сетбола, само че третият беше осъществен.

Втората част се разви огледално. Този път Надал осъществя първия пробив, само че Пол съумя да обърне нещата в своя изгода. На няколко пъти Рафа се измъкна в сложни обстановки на собствен сервис, само че в тайбрека американецът се възползва от преднината, която построи и изравни сетовете.

С всеки идващ гейм си личеше, че Надал е надалеч от оптималната си кондиция. Той изостана с пробив и в третия сет, а Томи Пол заигра доста по-опростено и за първия път в кариерата си победи тенисист, който се намира на едно от първите две места в международната класация.

В идващия кръг американецът ще се изправи против Пабло Кареньо Буста, който победи Денис Шаповалов със 7:6(2), 2:6, 6:4.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР