Испанският крал Фелипе VI отива в Абу Даби, за да

...
Испанският крал Фелипе VI отива в Абу Даби, за да
Коментари Харесай

Голям резил с испанския крал, кой го чака в Абу Даби

Испанският крал Фелипе VI отива в Абу Даби, с цел да съобщи съболезнованията си за гибелта на президента на Обединените арабски емирства Халифа бин Зайед ал Нахаян, който умря в петък след дълго боледуване на 73-годишна възраст.

Крал Фелипе VI е съпроводен от заместител секретаря по външни работи и Европейския съюз Луис Мануел Куеста, с цел да изрази съболезнованията си пред новия президент на ОАЕ Мохамед бин Зайед ал Нахян.

Според източници от кралския двор монархът няма да се срещне с татко си Хуан Карлос I, който живее в Абу Даби от август 2020 година, откакто избяга от испанското правораздаване. Хуан Карлос е разследван за пране на пари, корупция и укриване на налози.

От тогава някогашният крал е посещаван няколко пъти единствено от дъщерите си - инфантите Кристина и Елена, както и от някои от внуците си, само че не и от членовете на актуалното кралско семейство, което включва крал Фелипе VI, кралица Летисия и двете им дъщери - престолонаследничката Леонор и сестра й София.

Въпреки че Хуан Карлос I заплати дължимите налози на хазната и следствията против него бяха прекъснати, той към момента не се е прибирал в Испания.

В публично послание преди няколко месеца съобщи, че избира да остане в Абу Даби, където да прекара останалата част от живота си на мира.

Абдикиралият монарх персонално благодари на починалия шейх за гостоприемството и другарството.

Да изкажат съболезнованията си в Абу Даби ще бъдат президентите на Франция и Турция, кралете на Белгия и Нидерландия, както и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР